Bokføring

Når du skrudde på integrasjon, ble det satt opp forslag på ulike konto.

I tillegg var det alternativer for bokføring, hvor

• Ikke arkivert: innebærer at du får oppgjørsbrev tilsendt per e-post, ingen overføring til POGO.

• Ikke bokførte bilag, du får oversendt til Meny-Regnskap-Bilagsføring, forslag til bokføring.* Vi anbefaler dette alternativet.

• Kundereskonto, her er det hel-automatisk, og irreversibelt.

Dersom du opplever at bokføring ikke stemmer, sjekk i kundeweb at oppsettet er korrekt: Gå til innstillinger,

1. Klikk på fanen Kreditor.

2. Klikk på "boksen" til selskapet du vil se.

3. Juster konto evt bokføringsalternativ.

Alle føring samt direktebetaling i POGO er synkront med kundeweb, så du behøver ikke foreta deg noe manuelt, med mindre du har valgt det spesifikt. Dersom du opplever at noe må gjøre manuelt -ta kontakt på Chat så vi kan sjekke opp i dette.

I enkelte tilfeller er det en tidkrevende prosess å forsøke å kreve inn en ubetalt faktura. Det er fullt mulig å tapsføre en faktura som er sendt til inkasso, og vi vil fortsette å gjøre det vi kan for å kreve inn pengene.

For deg som skal føre dine poster i regnskapet og ønsker å tapsføre en faktura er det viktig at det blir gjort på rett måte, ellers kan du risikerer at inkassooppfølgning stanser umiddelbart.

Tapsføre en faktura

PoGo har en funksjon som heter "avskriv saldo på reskontro" som kan brukes til dette:

Merk: Datofilteret må stå til dagens dato eller senere for å få aktivert "Avskriv"-knappen.

Marker en eller flere linjer på samme reskontro.

Trykk så på knappen "avskriv":

Her kan det legges inn dato, konto, mva kode, avdeling, prosjekt og en beskrivelse. Ønsker man å legge ved et vedlegg til føringen kan denne lastes opp her. Det er ikke mulig å endre beløp. Trykk så "Ok". Posteringen blir gjort og posten blir matchet på reskontro, mens Kravia fortsetter å kreve inn pengene på sin side.

Merk at om vi lykkes og du får en innbetaling, må avskrivningen reverseres manuelt.